President Abbas som komiske Ali

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.04.2017
Skjermdump Hvite hus, Abbas og Trump på pressekonferanses

Han dro informasjonskrigen ut i det lengst, Saddam Husseins informasjonsminister med det etter hvert så betegnende kallenavnet, komiske Ali.

Mens de amerikanskledede koalisjonsstyrkene rykket fremover og vant nye områder i Irak, kunngjorde Ali at seieren tilhørte Saddam Hussein.

All verdens informasjon om det motsatte var feil.

Om du hadde overhørt pressekonferansen i går kveld mellom USAs president og den palestinske presidenten, tror jeg du ville fått en fornemmelse av at komiske Ali plutselig var dukket opp på tv-skjermen igjen.

Det kan ikke bli fred før palestinske ledere fordømmer all oppfordring til vold, sa president Donald Trump.

Jeg kan forsikre om at vi oppdrar våre palestinske barn i fred og til fred, kvitterte president Mahmoud Abbas.

Fra høsten 2015 og det påfølgende året, ble israelere i stort omfang angrepet av palestinere med kniv. De fleste av angriperne var, ifølge israelske myndigheter, unge palestinere.

De som blir fengslet for sine grufulle angrep på jøder, får deretter utbetalt store beløp av de palestinske selvstyremyndighetene. Dette er godt dokumentert.

Den irakiske informasjonsministeren dro informasjonskrigen så langt at han nesten fortalte om seier, samtidig som de amerikanskledede koalisjonsstyrkene drev med avvikling av Alis departement.

Det kan se ut til at det er mange likheter mellom Mahmoud Abbas og komiske Ali.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Sommerstevnet 2018

Program

Vær med å feire 70 årsfesten for staten Israel

Bestill billett