På 1930-tallet ble også jøder boikottet med loven i hånd

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 11.19.2019

En dom i EUs høyeste domstol slår fast at varer fra Judea og Samaria må merkes. Oslo byråd ønsker det samme. Norge skal se på dommen. At dette er blitt en juridisk, og ikke moralsk sak, er en historisk og nåtidig stor skam. Ingen andre nasjoner utsettes for det samme.

Før annen verdenskrig ble jødene rammet av kraftig rasistisk boikott i det nazistiske Tyskland. De ble forfulgt på det groveste. Og etter år med demonisering, eskalerte boikottaksjonene noe voldsomt og ble til Krystallnatten mellom den 8 og 9 november 1938.

Dypt med i kampen mot jødene var lovverket. Lover som bare var mynter på dem.

Da EUs dom om merking av jødiske produkter fra Judea og Samaria (Vestbredden) ble en kjensgjerning for noen dager siden, uttalte professor Eugene Kontorovich, som er direktør for Senter for internasjonale lov i Midtøsten ved George Mason University, følgende:

«Ingen andre territorier, okkupert, omstridt eller liknende er underlagt slike krav.»

Og:

«Ikke i noen andre tilfeller krever "opprinnelsesmerking "noen form for uttalelse om de politiske forholdene i området. Dette er en spesiell Gul Stjerne for jødiske produkter.»

At Oslo byråd også ønsker en slik «Gul Stjerne» for jødiske produkter er en moralsk skam.

De ønsker rett og slett å finne smutthull for å boikotte produkter fra jøder.

Lovene i EU og eventuelt Oslo kommune er ikke laget kun med tanke på jøder, slik det var i Tyskland på 1930-tallet, men de benyttes kun mot jøder.

Om ikke Oslo byråd forstår at det er antisemittisme, så har de fått sykdommen.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding