Lars Gule anerkjenner ikke Israel

Av Dag Øyvind Juliussen, ICEJ Press, 12.07.2016

Skjermdump TV2, Lars Gule til høyre i samtaler i "Underhuset"

2. desember gikk TV2s program Underhuset på lufta, temaet var mange muslimers hat mot jødene og Israel. En av deltakerne i samtalen var filosof, samfunnsdebattant og førsteamanuensis Lars Gule.

I 1977, lenge før islamistiske europeere dro til Midtøsten for å kjempe sammen med terrorister, ble Gule arrestert med 800 gram plastisk sprengstoff på flyplassen i Libanon.

Under programmet spør TV2s programleder Yola Wolasmal: «På 70 tallet i din radikale ungdomstid ble du arrestert med sprengstoff i Libanon og du innrømmet senere at du ville sprenge en bombe i Israel, i dag Lars, er du en respektert forsker og samfunnsdebattant. Hva var det som fikk det til å snu hos deg?»

«Ja, har jeg snudd? Jeg har fortsatt den samme oppfatningen av staten Israel som en illegitim stat.» svarer Gule.

Gule erkjenner at han ikke har endret ståstedet som var utgangspunktet for at han ble fengslet i 1977. Han ser på staten Israel som illegitim, dvs ulovlig.

Gule anerkjenner med andre ord ikke staten Israel. Her føyer han seg inn i rekken med prestestyret i Iran og terrorgrupper som Hamas og Hizbollah.

Det kan være greit å være klar over neste gang man møter på Gules kommentarer i samfunnsdebatten.

Av Dag Øyvind Juliussen

Dag Øyvind Juliussen opplevde i ung alder et kall fra Gud om å arbeide med ICEJ. Dette har han gjort siden 1996. Han har produsert flere hundre radio og TV program, deltatt i debatter og besøkt menigheter, skoler og bibelskoler med undervisning og forkynnelse.

1. juni 2014 ble Dag Øyvind Juliussen nasjonal direktør for ICEJ Norge.

Sommerstevnet 2018

Program

Vær med å feire 70 årsfesten for staten Israel

Bestill billett