Kan ikke gå med kippa i Norge uten å bli skjelt ut

Av ICEJ Press, 10.08.2019
Kippa

Mannen til norsk jødiske Ayelet Azouri blir utskjelt av nordmenn når han kler seg jødisk. Datteren på fire år får beskjed om at Israel, der hun er født, ikke er et land. Les dette innlegget til Ayelet Azouri.

AV: Ayelet Azoury, norsk jødisk student

Kjenner jeg blir veldig oppgitt over hva som skjer i landet vårt. Det er trist når min mann som er religiøs jøde ikke kan gå med kippa utendørs i Oslo, uten å bli kalt «jævla jøde» eller «jævla sionist».

Det er et tydelig hat mot jødene som foregår i Oslo

En nydelig sabbatsmorgen etter gudstjenesten, blir til en sabbat hvor man heller er redd og bekymret for fremtiden i Norge. Det er et tydelig hat mot jødene som foregår i Oslo, og mange klarer ikke å skille mellom Israel/Palestina konflikten og blander jøder som bor i Norge inn i dette.

Enda tristere synes jeg det er når datteren min på 4 år, spør meg hvorfor folk sier til henne at Israel ikke finnes

Som religiøs jøde er kippaen veldig viktig for mannen min.

Enda tristere synes jeg det er når datteren min på 4 år, spør meg hvorfor folk sier til henne at Israel ikke finnes. Noen har antagelig spurt henne hvor hun kommer fra, og hun svarer selvsagt fra Israel. Hun er født i Jerusalem.

Hvordan forklare dette til en fireåring, at det er folk som vil jødene vondt? Norge er landet jeg er født og oppvokst i, men har måtte kjenne på kroppen på skolene jeg har gått på hvordan det er å ha jødisk bakgrunn, eller lærere som ikke har tatt det alvorlig nok.

For antisemittismen i Norge finnes jo ikke!

men jeg tror det ikke vil bli noe forandring før jødene får en unnskyldning fra landa de ble kastet ut av

Man snakker om handlingsplan, men jeg tror det ikke vil bli noe forandring før jødene får en unnskyldning fra landa de ble kastet ut av. Ønsker man dialog, bør man begynne med en unnskyldning.......Norge, lær av historien din før det er for sent!

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding