Jesus, beviset om en troverdig Gud

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 12.24.2016

For om lag 2016 år siden skjedde verdenshistoriens mest forvandlende øyeblikk. En liten jødisk gutt ble født i Betlehem. Hva dette øyeblikket har hatt av betydning for mennesker rundt om i verden, er ikke mulig å måle.

Imidlertid har jeg sett mange mennesker bli forvandlet i kjølevannet av det. Mennesker som før gjorde mye vondt mot sin neste, begynte ganske plutselig å gjøre mye godt i stedet. Mennesker som lå under for alle mulige vonde laster, var i et øyeblikk kvitt lasten.

Som tjuesyvåring fikk jeg selv oppleve dette fantastiske og gjennomgripende.

Opplevelsen kom like uventet som den var dypt nødvendig. Ikke visste jeg at evangeliet hadde iboende en slik kraft til frelse. Jeg unner alle mennesker å oppleve det samme. Plutselig ble bibelen den mest fantastiske boken i verden, plutselig elsket jeg gammel bedehusmusikk og plutselig mistet jeg all lyst på alkohol, sigaretter og fest.

Mitt vitnesbyrd er ikke unikt. Millioner på millioner opp igjennom historien kan fortelle om det samme.

Du tror det ikke før du får se det, var reklameslagordet for en tv-serie for et par tiår siden.

Slik er det også med budskapet om Jesus.

Mange mennesker diskuterer hvem og hvordan Gud er. Kan han virkelig finnes?

Svaret er ja. Gud er ytterst reell.

Hvordan finner jeg ham, kan du kanskje spørre?

Bibelen har noen svar på det. Det ene er å lete, det andre er å høre.

«Troen kommer av forkynnelsen, og forkynnelsen kommer av kristi ord». «Let så skal du finne». Begge sitater fra bibelen.

For å gjøre budskapet enda mer troverdig, har Gud gjennom sine profeter fortalt om Jesus århundrer før han ble født. Du kan lese om det mange steder i det vi kaller det gamle testamentet.

I de samme gamle skriftene kan du også lese om hvordan evangeliet skulle nå ut til hele verden.

«Jeg har formet deg og gjort deg til en pakt for folkene, til et lys for folkeslagene», står det skrevet i profeten Jesaja kapittel 42 vers 6.

Og i 49.6 kan du lese følgende: «det er ikke nok at du er min tjener som skal reise opp igjen Jakobs stammer og føre de bevarte av Israel tilbake. Jeg gjør deg til et lys for folkeslag, så min frelse kan nå til jordens ende.»

Jesus kom for å oppfylle skriftene. Hans frelse har nådd ut til hele verden, akkurat slik det står skrevet i det gamle testamentet.

For en troverdig Gud vi har.

Det er ikke en liten ting vi feirer i dag, men verdenshistorien største hendelse.

God jul!

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Sommerstevnet 2018

Program

Vær med å feire 70 årsfesten for staten Israel

Bestill billett