Jesu fødsel – hedningens frelse

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 12.19.2018
Getwallpapers

Hvem hadde trodd at en gutts fødsel i Betlehem skulle føre til at mennesker skulle bli friske, familier og enkeltmenneskers liv bli gjenopprettet og at store nasjoner skulle bygge sine verdier på hans ord?

Milliarder av mennesker skulle påvirkes av denne fødselen i Betlehem.

Og for å gjøre historien om ham enda mer fantastisk, så ble mye av den forutsagt av en av bibelens store profeter, Jesaja, hundrevis av år før det ble en realitet.

"Derfor skal Herren selv gi dere et tegn: Se, en jomfru skal bli med barn; hun skal føde en sønn…", sa profeten Jesaja om lag 650 år før Jesus ble født.

"Se, en jomfru skal bli med barn; hun skal føde en sønn…"

Og bare to kapitler senere sier den samme profeten: "For et barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder, og hans navn skal være: underfull rådgiver, veldig Gud, evig far og fredsfyrste."

Historien om Jesus, Messias, er den mest fantastiske i verdenshistorien. Og de neste ukene feires hans fødsel over store deler av verden. I Norge er det knapt en familie som ikke feirer det.

Men heller ikke utbredelsen av troen på Ham er gått forbi bibelens profeter.

Men heller ikke utbredelsen av troen på Ham er gått forbi bibelens profeter.

Flere steder forteller Profeten Jesaja om akkurat dette.

"…det er ikke nok at du er min tjener som skal reise opp igjen Jakobs stammer og føre de bevarte av Israel tilbake. Jeg gjør deg til et lys for folkeslag, så min frelse kan nå til jordens ende."

Jeg gjør deg til et lys for folkeslag, så min frelse kan nå til jordens ende

Og han sier også: «Jeg, Herren, har kalt deg i rettferd og grepet din hånd. Jeg har formet deg og gjort deg til en pakt for folket, til et lys for folkeslagene. Du skal åpne blindes øyne og føre fanger ut av fengslet, dem som sitter i mørke, ut fra fangehullet.»

Over 2000 år er gått siden Jesus ble født under kummerlige forhold i Betlehem. Og nå sitter jeg her over 500 mil unna Hans fødested og skal feire hans fødsel.

Jesus, jødenes Messias, er blitt min frelser akkurat slik det var forutsagt i bibelen. Det er intet annet enn utrolig.

Men ikke bare det. 

Jesus, jødenes Messias, er blitt min frelser akkurat slik det var forutsagt i bibelen. Det er intet annet enn utrolig. 

Takk Jesus!

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!