Ingen vedkjenner seg å ha invitert Abbas

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.26.2019
Statsministerens kontor, Mahmoud Abbas og Erna Solberg

Etter noen e-post utvekslinger med statsministerens kontor og utenriksdepartementet har vi begynt å lure på om Mahmoud Abbas kom til Norge uten å være invitert. For ingen ser ut til å ville vedkjenne seg det.

Vi hadde en del spørsmål knyttet til Mahmoud Abbas sitt besøk i Norge, og sendte derfor en e-post til Det norske utenriksdepartementet (UD) for å få noen svar.

Selv om de ikke alltid svarer direkte på det vi spør om, pleier de å være flinke til å gi respons, så svar fikk vi.

Blant annet skrev de: «President Abbas ble invitert til å besøke Norge av statsministeren.», skrev kommunikasjonsrådgiveren i UD i en e-post til oss.

Så vi tenkte det kunne være lurt å sende de samme spørsmålene til statsminister Erna Solbergs kontor (SMK). Og det er her forvirringen begynner og slutter.

For i svaret fra SMK står det: «UD sendte den skriftlige invitasjonen til president Mahmoud Abbas og var vertskap for besøket.»

Vel tenkte vi, her må vi ha snakket forbi hverandre. Så vi sender en ny e-post: «Men var ikke Abbas invitert av statsministeren?», skriver vi og tenker at dette må jo være en ganske så enkel sak å oppklare.

Men den gang ei.

For svaret fra statsministerens kontor er som følger: «Utenriksdepartementet sendte den skriftlige invitasjonen til president Mahmoud Abbas og var vertskap for besøket.»

Så her sitter vi og lurer: Hvem var det egentlig som hadde invitert presidenten for de palestinske myndighetene?

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!