Ingen vedkjenner seg å ha invitert Abbas

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.26.2019
Statsministerens kontor, Mahmoud Abbas og Erna Solberg

Etter noen e-post utvekslinger med statsministerens kontor og utenriksdepartementet har vi begynt å lure på om Mahmoud Abbas kom til Norge uten å være invitert. For ingen ser ut til å ville vedkjenne seg det.

Vi hadde en del spørsmål knyttet til Mahmoud Abbas sitt besøk i Norge, og sendte derfor en e-post til Det norske utenriksdepartementet (UD) for å få noen svar.

Selv om de ikke alltid svarer direkte på det vi spør om, pleier de å være flinke til å gi respons, så svar fikk vi.

Blant annet skrev de: «President Abbas ble invitert til å besøke Norge av statsministeren.», skrev kommunikasjonsrådgiveren i UD i en e-post til oss.

Så vi tenkte det kunne være lurt å sende de samme spørsmålene til statsminister Erna Solbergs kontor (SMK). Og det er her forvirringen begynner og slutter.

For i svaret fra SMK står det: «UD sendte den skriftlige invitasjonen til president Mahmoud Abbas og var vertskap for besøket.»

Vel tenkte vi, her må vi ha snakket forbi hverandre. Så vi sender en ny e-post: «Men var ikke Abbas invitert av statsministeren?», skriver vi og tenker at dette må jo være en ganske så enkel sak å oppklare.

Men den gang ei.

For svaret fra statsministerens kontor er som følger: «Utenriksdepartementet sendte den skriftlige invitasjonen til president Mahmoud Abbas og var vertskap for besøket.»

Så her sitter vi og lurer: Hvem var det egentlig som hadde invitert presidenten for de palestinske myndighetene?

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding