I går kveld fikk vi se de troendes oppriktige trøst til Israel

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 09.25.2018
Norsk gruppe i Pais Arena
ICEJ press

«Israel, Israel, Israel», roper tusenvis av mennesker fra hele verden. En jødisk mann ved siden av meg er tydelig beveget. Denne profetiske bevegelsen av troende fra hele verden, rører hjertene.

Atmosfæren er ladet med forventning. Pais Arena i Jerusalem fylles raskt opp. Mange tusen mennesker fra hele verden, er kommet til Israels hovedstad denne kvelden for å være med på «nasjonenes kveld».

Norsk gruppe i Pais Arena
ICEJ press, ICEJs norske gruppe i Pais Arena

Etter hvert som arenaen fylles, begynner den ene nasjonens flagg etter den andre å vaie. Over 100 til sammen. I alle farger og mønstre.

Plutselig kan du se spontane jubelscener, når representanter fra en hel nasjon reiser seg mens flaggene vaier syttendemaiaktig. 

«Dette er unikt», sa en av de som er med på den norske gruppen. Hun hadde aldri vært med på denne «nasjonenes kveld» før, og var rørt over hvor mange land som var representert. Hun hadde hørt om det, men aldri opplevet det tidligere.

Og det er virkelig unikt, og noe alle burde oppleve.

Pais Arena
ICEJ press, Fra Pais Arena i går kveld

Her er brødre og søstre fra nasjoner som Togo, Elfenbenkysten, Norge (Også samene var representert med sitt flagg), Indonesia, Kina, Tyskland og Brasil samlet for å prise Abraham, Jakob og Isaks Gud, og for å støtte Israel og det jødiske folk.

Alle hadde tatt turen til Jerusalem.

Hvert år på denne kvelden, skal en representant fra hver nasjon ta sitt flagg til scenen. Når det skjer, reiser alle fra denne nasjonen seg i salen og jubler.

Pais Arena
ICEJ press, det norske flagget på vei opp på scenen.

Til slutt står over hundre nasjoner på scenen. Et sterkt symbol på styrken i denne bevegelsen blant troende over hele verden.

Det siste nasjonen som ropes opp, for å bringe sitt flagg frem, er Israel.

Pais Arena
ICEJ press, Alle flaggene er samlet på scenen.

«Israel», ropes det over speakeren.

Alle i salen reiser seg.

«Israel, Israel, Israel», roper alle i salen taktfast.

En mann ved siden av meg ser forundret på meg, tydelig rørt over det som skjer. Han ser på en annen mann som står like ved.  De nikker til hverandre, og sier noe på hebraisk jeg ikke forstår, men som likevel ikke kan tolkes som noe annet enn «WOW».

 

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding