Hvordan kan vi trygge israelere i Norge om vi ikke er villige til å forby organisasjoner som vil drepe dem

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 07.04.2019
Burgas

Norsk Utenriksdepartement vil ikke kalle Hezbollah for en terrororganisasjon på tross av at den libanesiske organisasjonen åpenbart er involvert i terrorangrep og -planlegging mot israelere. Da hjelper det lite med fine ord mot antisemittisme.

Heller ikke norske eksperter klarer det, på tross av at den libanesiske organisasjonen åpenbart er involvert i terrorangrep og -planlegging mot israelere. 

Og det er argumentasjonen til overnevnte som ikke holder vann. For det hjelper ikke å si at terror er en liten del av organisasjonen eller at de ikke helt passer inn i den vanlige definisjonen av terror.

Det overordnede poenget her er om de er involvert i terror. Og på det er svaret et rungende ja. Mye terror.

Selv om de aller verste terrorangrepene fra Hezbollah ble gjort på nittitallet, har de de siste syv årene både utført og planlagt terror i Europa. 

For noen knappe uker siden, ble det funnet tre tonn kjemikalier på et lager nord i London. Kjemikaliene var de samme som Behring Breivik brukte mot regjeringskvartalet her i Norge. Forskjellen er at denne gangen var det et medlem av Hezbollah som sto bak.

Og Hezbollah viste i angrepet i Burgas, Bulgaria i 2012, at de er grusomme nok til å utføre terrorangrep mot en israelsk turistbuss i Europa.

Fem Israelere ble drept. Det ble også den bulgarske buss-sjåføren. I tillegg ble trettito israelere skadet.

Kan noen fortelle hvordan man skal kunne trygge jøder og israelere i Europa, om vi ikke er villige til å forby organisasjoner som aktivt tar livet av dem?

For mindre enn en måned siden skrev verdens ledende ekspert på Hezbollah, Matthew Lewitt, at grunnen til at terrororganisasjonen fortsetter å operere i Europa, er at Europa er halvhjertet i å bekjempe organisasjonens aktiviteter. 

Da hjelper det lite med flotte ord mot antisemittisme.

LES OGSÅ: Hizbollah - organisasjonen som bedriver terror, men som Norge ikke regner som en terrororganisasjon

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding