Hamas og Islamsk Jihad har de siste dagene vist en fryktelig vilje til å drepe sivile

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 05.07.2019
IDF

Ta ikke feil, om det var opp til terrororganisasjonen Hamas og Islamsk Jihad, ville mange flere sivile israelere vært døde i dag. At det ikke skjedde handler utelukkende om israelsk forsvarsevne – det tror jeg en del nordmenn misliker.

Abu Obeida, en talsmann for Hamas sin militære del, uttalte på sosiale medier at «Qassam brigaden, takk Gud, har lykkes i å overliste den såkalte Iron Dome, ved en ny taktikk - avfyre flere dusin raketter samtidig.»

Han benyttet også anledningen til å fortelle om Hamas sine nyutviklede og enda mer dødelige raketter: «…de svært destruktive evnene til missilene som ble introdusert av Qassam lyktes i å forårsake store tap og skader hos fienden.»

Heldigvis har de ikke lykkes så mye som de tydeligvis har håpet på. Ifølge det israelske forsvaret har Iron Dome, det israelske rakettforsvaret, skutt ned 86 prosent av alle raketter mot befolkede områder. Det tilsvarer 240 raketter. Og den israelske befolkningen innenfor rakettnedslagsområdet har flyttet inn i bomberom. 

Terrororganisasjonene, Hamas og Islamsk Jihad, gjør altså det de kan for å skade israelere – barn, foreldre, kvinner og menn. 

Det er disse terrororganisasjonene en del folk her hjemme i Norge forsvarer.

De samme folkene kommer ganske sikkert ikke til å si noe på Hamas sin nye rakettstrategi for å ramme flere barn, kvinner og menn i Israel. De kommer til å forsvare det. 

Samtidig kommer de til å peke på urettferdigheten ved at Israel har et bedre forsvar enn terrororganisasjonene rundt seg.

Så forkludret kan det altså bli.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer