FNs ledere måtte bli pensjonister for å støtte Israel

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 12.19.2016

UN, FNs Generalsekretær Ban Ki Moon holder pressekonferanse

En guffen odør av feighet og urettferdighet stiger opp fra, ja, av alle ting, FNs menneskerettighetsråd. Så ille er det at FNs to siste ledere har sett det nødvendig å kritisere organet. Men det skjedde først når disse lederne ble avtroppende.

Det er ikke mindre enn kvalmende å se på hvordan Israel er behandlet i FN systemet. Og verst stilt er det med FNs menneskerettighetsråd. Der har de opp gjennom årene prestert det kunststykke å fordømme Israel flere ganger enn alle andre land i verden – til sammen.

«Flere tiår med politisk manøvrering har skapt en uproporsjonal mengde resolusjoner, rapporter og konferanser som kritiserer Israel», sa FNs avtroppende leder, Ban Ki Moon, til FNs sikkerhetsråd sist fredag.

Han gjorde dermed som sin forgjenger, Kofi Annan. Også han kritiserte FN. Men heller ikke han gjorde det før på tampen av sin vakt.

Det er feigt, veldig feigt at ingen av disse gjorde dette offentlig tidligere.

Ban Ki Moon skal visstnok ha gjort det til studenter i 2013. Imidlertid benektet han det i ettertid: «Jeg mener at det ikke er diskriminering av Israel i FN», sa han rett etterpå.

Det ser altså ut som om det er noen bindinger, som gjør at FN-toppene ikke har mot til å si det som ett hvert menneske med rettferdighetssans kan forstå med et minimum av kunnskap.

De måtte inn i pensjonisttilværelsen først.

Hva det er for slags moralsk korrupsjon som gjør at dette ikke kommer tidligere, får vi kanskje lese i en bok en gang.

Imens får andre fortsette å stå opp for rettferdighet.

Og pensjonist-uttalelsene fra de avtroppende FN-lederne er en hyllest til din moral.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Sommerstevnet 2018

Program

Vær med å feire 70 årsfesten for staten Israel

Bestill billett