Farlig fortielse

Av Eva Olsvold Sundar, ICEJ Press, 05.30.2017
Skjermdump The Coordination Forum for Countering Antisemitism, Antisemittisme

Angrepene på jøder over hele verden øker i omfang. Bare i forrige uke ble en eldre jødisk mann og en autistisk skolejente brutalt angrepet. Dette er to hendelser ut av mange andre innrapporte angrep, trusler og hatytringer verden over. De fleste fra Europa! 

Det kan være en påkjenning å følge med på antisemittismens utvikling via nett.

Mengden innrapporterte hendelser er overveldene og samtidig vet man at dette bare er toppen av et isfjell.

En undersøkelse gjort i Tyskland viser at 70 % av jødene som ble spurt ville valgt ikke å rapportere antisemittisme fordi de mente at det uansett ikke ville hjelpe på situasjonen.

De kan ha rett.

Bare i løpet av en uke har det skjedd flere alvorlige angrep, blant annet i England og USA, men de når stort sett bare frem til israelske nettsider og aviser.

I forrige uke ble en 13 år gammel jødisk skolejente forlatt traumatisert på fortauet etter at en gjeng hadde bombardert henne med egg. Jenta er autist og går på en jødisk spesialskole i Bakers Hill i London. Angriperne som hadde ventet utenfor skolen kom seg raskt unna på sykler og forsvant i bybildet.

Noen dager tidligere ble en eldre jødisk mann brutalt angrepet i Los Angeles. Han var på vei til morgenbønn i synagogen da en mann, som tilsynelatende sto og ventet på en anledning i nærheten av synagogen, slo ham i bakken og sparket ham gjentatte ganger.

Det tragiske i dette tilfellet, er at det brutale angrepet finnes dokumentert på et overvåkningskamera, men har likevel ikke nådd ut i mainstream media.

Det er vanskelig å forstå den systematiske underrapporteringen i våre medier.

 

Noen tall:

I USA er det allerede registrert 600 antisemittiske hendelser i årets tre første måneder.

Det er 86 % økning fra samme tid i fjor.

I Tyskland skjedde det en tredobling fra 2014 til 2015, litt nedgang i 2016 og full oppgang igjen i 2017.

Storbritannina har hatt økning på 36 %, fra 960 i 2015 til 1309 hendelser i 2016.

Og fortsetter å øke så langt i 2017.

Av Eva Olsvold Sundar

Eva Olsvold Sundar har siden 1999 reist på invitasjon som forkynner. De første åtte årene samtidig som hun var informasjonsansvarlig for De Norske Pinsemenigheters Ytremisjon. Hun har også arbeidet som journalist. Eva snakker flere språk. Blant annet russisk. Siden 2014 har hun arbeidet som ICEJs forkynner i Norge. Hun har en spesiell innsikt i det profetiske ord.

Påsketuren 2019

Program og påmelding

Velkommen!

Program

ICEJs pastor- og lederkonferanse i Jerusalem

Informasjon og påmelding