Etterlengtet press på palestinske myndigheter

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 01.18.2018
Kvinneinstitusjon oppkalt etter palestinsk terrorist

I for lang tid har palestinske myndigheter (PA) og FN-institusjoner sluppet unna offisiell pisk fra verden rundt seg.

I for lang tid har palestinske myndigheter (PA) og FN-institusjoner sluppet unna offisiell pisk fra verden rundt seg.

Nå holder amerikanske myndigheter tilbake over halvparten av beløpet på rett under 1.milliard kroner til UNRWA; FN-organisasjonen som forvalter store summer til blant annet til de PA-styrte områdene

Argumentet er at organisasjonen må fornye seg, og at palestinske myndigheter ikke kan få såpass store summer uten at de kommer til fredsforhandlinger eller viser en respekt for USA.

Med den nye regjeringen, har også Norge på en sterkere måte en tidligere vist at de ikke støtter PA uvilkårlig. 

I mai 2017 ba norske myndigheter PA om å betale tilbake pengestøtte. Det viste seg at norske skattekroner hadde gått til støtte av en palestinsk kvinneinstitusjon, oppkalt etter terroristen bak en av historiens verste terrorangrep mot israelere.

I går skrev den kristne avisen Dagen at den norske regjeringen vil kutte støtten til palestinske organisasjoner som fremmer vold og antisemittisme. Dette er nytt, svært kjærkomment, og noe som burde vært gjort for mange år siden.

Norge er leder av giverlandsgruppen til palestinerne og også blant de største økonomiske bidragsyterne. Når Norge nå, sammen med USA, gir slike signaler, er det å håpe at palestinske myndigheter tar det på alvor.

Presset og pisken er etterlengtet.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Nasjonal Ledersamling Gardermoen 2019

Påmelding og informasjon

Festmøte for Israel - Fredheim arena

Program og informasjon

Sommerstevnet 2019

Program og informasjon