Den kristne kampen mot antisemittismen

Av Erlend Sundar, ICEJ Press, 04.26.2019
ICEJ press, Joav Melchior

I går gikk et av de viktigste konferansene i kristen-Norge av stabelen. En rekke ledere fra hele det kristne landskapet var samlet under overskriften «Menigheten, Israel og den økende antisemittismen».

Det er svært positivt når ledere av store organisasjoner som for eksempel Indremisjonsforbundet, Pinsebevegelsen og Kvinner i nettverk, setter av tid i en travel hverdag for å lytte til undervisning om overnevnte tema.

Erik Furnes

For opp igjennom historien har kirken vært en av de størst årsakene til antisemittismen i Europa. Eller som rabbiner i synagogen i Oslo, Joav Melchior, sa det på gårsdagens konferanse: 

- Det er viktig at dere skaper kontakt med jøder og Israel. Kirken har et stort ansvar. Mange har fått antisemittismen i arv fra det kristne Europa.

Malcolm Hedding

Et kristent Europa, som med feil teologi og demonisering av jøder, har vært en viktig byggestein for antisemittisk tankegods.

De siste årene har det vært en økning i antisemittismen over hele kontinentet. Mye av dette er knyttet til muslimske miljøer. Og mye er knyttet til Israel, den eneste jødiske staten i verden; en stat som kjemper for sin eksistens. 

Eva Olsvold Sundar

At kristne ledere setter av tid til gårsdagens arrangement, betyr at de ser denne utviklingen, og ønsker å bidra til å stoppe den. Det er svært positivt.

Joav Melchior og Dag Øyvind Juliussen

Neste år håper vi anda flere setter av tid til dette viktige arrangementet, og står med i kampen mot antisemittisme.

Av Erlend Sundar

Erlend Sundar har arbeidet som nettredaktør for ICEJ siden sommeren 2016. Han har bakgrunn fra journalistisk arbeid i fagpressen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!