Vil merke israelske varer

Av ICEJ Press, 04.24.2013

EU har begynt arbeidet med prosedyrer for å merke importerte produkter fra Judea og Samaria på en annen måte enn varer fra det øvrige Israel.

- Vi jobber for å sikre korrekt merking av varer fra bosetninger, slik vi har fått i oppgave av rådet, sa en talsmann for EU til Jerusalem Post mandag.

Den påbegynte arbeidsprosessen er et resultat av et møte mellom utenriksministrene i EU i desember 2012, der de konkluderte med at det i alle avtaler med Israel må gjøres klart at "territoriene som ble okkupert i 1967 ikke er regnet med". Dette innebærer både Golanhøydene, Gasastripen, Øst-Jerusalem og Vestbredden, som består av Judea og Samaria.

EU-landenes utenriksministre ønsker at produkter fra disse områdene ikke skal merkes med etiketten "Made in Israel", men heller på en måte som viser tydelig at varene kommer fra områdene som ikke tilhørte Israel før 1967. Hensikten skal være å gi forbrukerne "muligheten til å ta et informert valg".

- Vi har lenge kjempet en diplomatisk kamp mot EU der vi har forsøkt å forklare at dette tiltaket vil være diskriminerende og derfor ikke bør bli innført, sier talsmann for det israelske Utenriksdepartementet, Yigal Palmor.

- Siden det kun er Israel de vil gjøre til gjenstand for en slik produktmerking, er det åpenbart at argumentet om å beskytte forbrukerne ikke holder vann, mener han.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!