Vil diskutere Iran med Obama

Av ICEJ Press, 03.05.2013

Trusselen fra Iran står høyest på listen over temaer Israels statsminister Benjamin Netanyahu vil ta opp med USAs president under hans besøk om to uker.

Det fortalte Netanyahu i en tale til den amerikansk-israelske politiske koalisjonen AIPAC.

- Vi er enige om å fokusere våre samtaler under besøket hans på tre temaer: Det første gjelder Irans utvikling av atomvåpen. Det andre gjelder den stadig forverrede situasjonen i Syria. Det tredje gjelder behovet for å finne en løsning for ansvarlig fred med palestinerne, sa Netanyahu.

Han understreket behovet for tydelighet overfor Iran.

- Iran vil ikke la seg stoppe av ord alene, og heller ikke av sanksjoner alene. Dette må kobles sammen med en tydelig og troverdig trussel om militære reaksjoner dersom diplomati og sanksjoner skulle mislykkes, sa han.

Om Syria understreket han at faren for at regimets våpenlagre kan falle i hendene på terrororganisasjoner som Hizbollah eller Al Qaida.

Om behovet for fredsløsning poengterte han at israelerne virkelig ønsker fred, men at de ikke kan ta noen sjanser når det gjelder innbyggernes sikkerhet. Han var også tydelig på at han ikke lenger har tro på strategien med å gi avkall på land for å oppnå fred.

- Vi trakk oss ut av Libanon og vi trakk oss ut av Gaza. Vi oppga land. Vi fikk terror. Vi kan ikke tillate at dette skjer en tredje gang, sa han i talen.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!