Syriske trusler mot Israel

Av ICEJ Press, 03.12.2013

Syriske opprørere i grenseområdet mot Israel truet søndag med å forsøke å gjenerobre Golanhøydene dersom president Bashar Assads regime faller.

Opprørerne formidler dette budskapet i en video publisert på internett, gjengitt på engelsk av Israel Hayom.

I videoen står en av krigerne i opprørergrupperingen med Golanhøydene i bakgrunnen og kritiserer Assad-regimet for ikke å ha gått til krig mot Israel for å ta tilbake dette området, som har tilhørt Israel siden krigen i 1967.

Golanhøydene er et område på om lag 1150 kvadratkilometer som ligger omtrent 1000 meter over havet, og som er av strategisk betydning fordi det er der grensene mellom Israel, Jordan, Libanon og Syria møtes.

De syriske opprørerne gjør det klart at de vil gå til militære aksjoner for å innta Golanhøydene dersom de får mulighet til det.

- Vi vil starte en militær aksjon mot Israel. Vi vil avfyre skuddene som Assad ikke avfyrte, og vi vil frigjøre Golan, sier talsmannen i videoen.

Yigl Palmor, som er talsmann for det israelske Utenriksdepartementet, uttrykker bekymring over at radikale sunnimuslimske grupperinger vinner fotfeste i deler av Syria.

- Det vil være svært urovekkende dersom ukontrollerte elementer i tjeneste for ekstreme ideer skulle komme til å klare å ta over mindre eller større territorier i Syria, sier Palmor.

Han sammenligner en slik utvikling med den man har sett i Somalia, og uttrykker håp om at Syria skal forbli samlet under en felles styring.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer