Står sammen med Israel mot Iran

Av ICEJ Press, 03.21.2013

- Alle muligheter er på bordet. Vi vil gjøre det som er nødvendig for å hindre Iran i å anskaffe verdens verste våpen, sa Obama da han og Netanyahu holdt pressekonferanse i går.

Etter møtet mellom Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama i går, holdt de to en pressekonferanse hvor de var tydelige på at atomtrusselen fra regimet i Iran må løses med militære midler dersom ikke diplomati og sanksjoner viser seg å være nok til å lykkes. De poengterte at landet allerede er i gang med å anrike uran, og at det nå dreier seg om en periode på under ett år før landet vil kunne være i besittelse av atomvåpen om de ikke skifter kurs eller blir stoppet.

- Du har gjort det klart at du er fast bestemt på å hindre Iran i å utvikle atomvåpen. Jeg setter pris på din tydelige posisjon i dette spørsmålet, sa Netanyahu henvendt til Obama.

- For at Irans atomprogram skal kunne stoppes med fredelige midler, må diplomati og sanksjoner følges av en tydelig og troverdig trussel om en militær aksjon, sa statsministeren.

- Vi er enige om at et atomutrustet Iran ville være en trussel mot regionen, en trussel mot verden og potensielt en eksistensiell trussel mot Israel. Og vi er enige om målet vårt, som er å hindre Iran i å utvikle atomvåpen, sa Obama.

Han understreket at han foretrekker å gjøre dette med diplomatiske midler, og at han mener det enda er tid til å oppnå det, dersom det iranske lederskapet velger å følge sine internasjonale forpliktelser. Han understreket samtidig at Israel er i sin fulle rett til å avgjøre selvstendig hvordan de best kan forsvare seg mot enhver trussel mot landets sikkerhet, også denne.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!