Omfattende import av varer til Gaza

Av ICEJ Press, 03.13.2013

I løpet av februar måned ble 140 348 tonn varer lovlig importert til Gaza fra Israel.

Til sammen kjørte 4 721 lastebiler over grenseovergangen Kerem Shalom fra Israel til Gaza for å levere varer i februar. Det viser IDF sin rapport om aktiviteten ved grenseovergangene mot Gaza i forrige måned.

1 636 av lastebilene var lastet med bygningsmaterialer. 1 116 av dem var lastet med mat, 101 av dem med elektriske artikler og de resterende 1 827 med andre handelsvarer.

Det ble også eksportert varer fra Gaza i februar. Totalt ble 109 lastebiler transportert over Kerem Shalom-grensen til Israel og deretter videre til det internasjonale markedet. Varene som ble eksportert var blomster, trær, grønnsaker og krydder.

Grenseovergangen var stengt noen dager i slutten av måneden, som følge av rakettangrepet fra Gaza mot Israel. Etter at israelske myndigheter ga klarsignal for gjenåpning av grenseovergangen, hindret Hamas dette i begynnelsen av mars, på grunn av en intern konflikt. Trafikken til og fra Gaza går nå som normalt igjen.

Ved grenseovergangen Erez ble det i februar registrert at 5 089 palestina-arabere passerte til fots fra Gaza og inn til Israel.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer