Obama er i Israel

Av ICEJ Press, 03.20.2013

I dag ankom den amerikanske presidenten flyplassen i Tel Aviv. Det tre dager lange Israelsbesøket er Barack Obamas første reise til et annet kontinent i den inneværende presidentperioden.

Da han kom frem, uttalte han i en offentlig hilsen på Ben Gurion-flyplassen at det var godt å være i Israel igjen, og at historien om hvordan den moderne staten Israel ble grunnlagt etter at det jødiske folket hadde hatt tilknytning til landområdet i 3 000 år, er en historie om forløsning som er uten sidestykke.

- Dette besøket er å betrakte som en mulighet til å på nytt bekrefte det ubrytelige båndet mellom våre to nasjoner, og til å igjen slå fast Amerikas urokkelige støtte til at Israel skal ha sikkerhet, og til å tale direkte til det israelske folket og til deres naboer. Vi står sammen, fordi det må blir fred i Det hellige land, sa Obama, og erklærte med innlærte hebraiske fraser at alliansen mellom Israel og USA skal være evigvarende.

Statsminister Benjamin Netanyahu ønsket Obama velkommen, og takket ham og det amerikanske folket for å stå sammen med Israel og for å bekrefte Israels rett til selvforsvar, for å yte sjenerøs militær assistanse og for uovertruffent samarbeid om sikkerhet.

President Shimon Peres hilste også Obama velkommen.

- Besøket er en krondemonstrasjon av den dype relasjonen som finnes mellom våre to nasjoner, sa Peres.

Den offentlige debatten i Israel har i forkant vært preget av lave forventninger til hva som ville komme ut av besøket.

Mange palestina-arabere har vært kritiske til besøket, og den palestinske selvstyremyndighetens politistyrker har flere ganger denne uken måttet ta hånd om demonstranter.

- Folk er sinte og skuffet over at ikke Obama har gjort noe etter å ha vært president så lenge, og over at støtten til Israels okkupasjon fortsetter, sa demonstrant Huwaida Arraf til nyhetsbyrået Reuters under opptøyer i Ramallah i går.

25 - 28 JUNI

For bestilling

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding