Nye trusler fra Iran

Av ICEJ Press, 04.22.2013

Iran truer Israel og USA med "rask og knusende respons" mot forsøk på å stoppe landets atomprogram.

Det er Irans offisielle nyhetsbyrå Press TV som siterer hærens øverste leder majorgeneral Ataollah Salehi på dette, i forbindelse med en årlig militærparade for å markere landets hærstyrke.

- Hæren til den islamistiske republikken Iran vil gi en rask og knusende respons mot enhver aggresjon fra fiender av landet vårt. Det er den fullt forberedt på, sa han.

Han understreket at hæren ikke vil nøle med å gi respons mot verken et israelsk eller et amerikansk angrep mot landets internasjonalt lovstridige atomprogram.

I talen avfeide han Israels signaler om at landet kan komme til å handle på egen hånd mot Iran dersom deres allierte ikke vil stå sammen med dem om et angrep. Han trodde ikke at Israel hadde midlene som trengtes for å gjennomføre noe slikt, sa han.

- Verdiløse trusler, kalte han dette.

- Sionistregimet er ikke så ukloke at de begår selvmord.

Samtidig gjentok Israels statsminister Benjamin Netanyahu sitt standpunkt overfor Iran i et intervju med BBC.

- Israels rett til å forsvare sin eksistens, styres ikke av et trafikklys. Vi trenger ikke å vente på at noen gir oss rett til å avverge et nytt Holocaust, sa Netanyahu, og gjorde det klart at han ikke tror Iran vil stoppe utviklingen av atomvåpen uten at de blir stående overfor en direkte militær trussel.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!