Liberman stilles for retten

Av ICEJ Press, 02.19.2013

Dersom tidligere utenriksminister Avigdor Liberman blir dømt i rettssaken som startet søndag, vil han måtte gå av som partileder i Yisrael Beytenu. Saken har antakelig allerede hindret ham i å bli minister i den nåværende regjeringen.

Søndag ettermiddag startet rettsaken mot Avigdor Liberman, som er anklaget for bedrageri og tillitsbrudd. Siden saken ifølge Jerusalem Post tidligst kan ventes å være avsluttet i juni, regnes sannsynligheten for at han kan bli utpekt som minister i den nåværende regjeringen for å være svært liten. Dersom utfallet blir at han domfelles, vil det koste ham partiledervervet, og hans politiske karriere kan være over.

Anklagen går ut på at Liberman ulovlig skal ha blitt forelagt informasjon av Israels daværende ambassadør til Hviterussland, Ze’ev Ben-Aryeh, om en etterforskning mot Liberman ut fra mistanker om hvitvasking av store pengesummer. Senere skal Liberman ha vært medvirkende til at Ben-Aryeh fikk en ny stilling som ambassadør.

Retten skal ta stilling til hvorvidt Libermans handlinger overfor Ben-Aryeh var av ulovlig karakter eller ikke. Den første dagen i retten erklærte Liberman seg uskyldig i alle anklagene.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!