- Iran må stoppes i år

Av ICEJ Press, 04.24.2013

- USA og Israel vil måtte gå til aksjon mot Iran innen utgangen av året, mener israelsk sikkerhetsforsker.

Direktør Amos Yadlin ved forskningssenteret Institutt for studier av nasjonal sikkerhet (Institute for National Security Studies, forkortet til INSS), sa dette under senterets årlige konferanse mandag. Yadlin har tidligere vært etterretningssjef i det israelske forsvaret.

- Innen sommeren vil Iran være en måned eller to unna å ta en avgjørelse om bomben, og etter den tiden vil det bli svært vanskelig å stoppe Iran. Hvis både USA, Iran og Israel står bak sine uttalelser så langt, er vi på vei mot en kollisjon mot slutten av dette året, sa han.

Forsvarssjef Benny Gantz (avbildet på talerstolen) talte på den samme konferansen. Han gjorde det klart at IDF nå har trusselen fra Irans atomprogram som sitt hovedfokus. Han sa at han regner med at Irans lederskap kommer til å fortsette kursen mot å utvikle atomvåpen for fullt, fordi de har som mål å oppnå regionalt hegemoni. Gantz viste til at det iranske regimet sammen med Hizbollah er tungt involvert i konflikten i Syria, og at de forbereder seg på en fremtid uten Assad.

Iranske medier meldte samme dag at representanter for regimet vil møte FNs internasjonale atomenergibyrå i Wien 21. mai til nye samtaler.

Terrorisme fra Iran truer israelere også andre steder i verden. I Nepals hovedstad Kathmandu ble denne uken et terrorangrep mot Israels ambassade avverget. Sikkerhetsmannskapet ved ambassaden pågrep en iransk gjerningsmann og overga ham til det nepalske politiet. Slike episoder skal de siste to årene ha blitt en stadig hyppigere trussel, ifølge Israels nasjonale sikkerhetsråd.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

100 års markering

Mer

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!