Hamas stenger Gaza-grense

Av ICEJ Press, 03.06.2013

Hamas hindrer nå egenhendig at lastebiler med forsyninger får komme inn til Gaza gjennom en av de mest sentrale grenseovergangene mot Israel.

Fra mandag morgen effektuerte Hamas-regimet på Gazastripen en selvstendig avgjørelse om å stenge grenseovergangen Kerem Shalom, som er en av de mest brukte transportveiene mellom Israel og Gaza, melder Ynetnews.

Avgjørelsen er tatt uten samråd med israelske myndigheter, til tross for at Hamas jevnlig kommer med anklager om at Israel holder Gaza under blokade.

I 2012 skal 250 lastebiler daglig ha kjørt forsyninger inn i Gaza gjennom Kerem Shalom-overgangen, ifølge Haaretz. Mandag ble 70 lastebiler som var på vei inn til Gaza stående stille ved grenseovergangen som følge av den uventede avgjørelsen.

Avgjørelsen om å stenge Kerem Shalom skal skyldes en konflikt mellom Hamas og firmaet som har ansvaret for driften av grenseovergangen. Denne konflikten står også i sammenheng med konflikten mellom de Fatah-styrte PA-myndighetene og Hamas, ifølge talsmann for israelske myndigheter, Major General Eitan Dangot.

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Se

29. Sept – 7.okt

Påmelding