Falsk beskyldning om barnedrap på Gaza

Av ICEJ Press, 03.11.2013

FNs egen etterforskning slår nå fast at det ikke var israelske styrker som drepte det 11 måneder gamle barnet til en BBC-reporter under aksjonen mot Gaza i november i fjor. Barnet ble truffet av en rakett utsendt av palestina-arabere.

FNs menneskerettsråd har nå publisert en omfattende rapport om Israels militæraksjon mot Gaza i november i fjor. Rapporten tilbakeviser flere av anklagene mot Israel som verserte i vestlige medier da aksjonen fant sted.

Drapet på det 11 måneder gamle barnet til BBC-ansatte Jihad Misharawi fikk stor oppmerksomhet i medier verden rundt, og Israel ble anklaget for å stå bak dette. I guttens begravelse ble det uttalt at jødene hadde skylden for hans død, og et bilde av den sørgende faren med sitt døde barn i armene ble brukt som et betegnende symbol for Israels krigføring på Gaza, påpeker The Algemeiner i sin omtale av saken.

FNs egen etterforskning av denne saken dokumenterer nå at det ikke var Israel, men palestina-arabiske ugjerningsmenn, som var skyldige i at både barnet, dets mor og en 18-åring ble drept 14. november. Etterforskerne antar at raketten tilhørte Hamas, og at den var ment å ramme Israel, men falt ned for tidlig.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer