1,000 jøder har forlatt Frankrike siden terrorangrepene i Paris

Av ICEJ Press, 03.11.2015

Etter terrorangrepene i Paris tidligere i år har mer enn 1,000 jøder forlatt Frankrike til fordel for Israel. Dette har ført til en markant oppgang i det israelske boligmarkedet, kan det israelske næringslivsmagasinet Globes rapportere.

Rapporten fra Globes siterer Elior Asherian, en advokat som har hjulpet en rekke nye immigranter til Israel, og statistikk fra det israelske finansdepartementet som viser en klar økning i kjøp av eiendom. Spesielt i Netanya området, som så en økning av franske immigranter i 2014.

«Det er mange franske jøder i Netanya. Etter mine beregninger er det mer enn 1,000 franske jøder som har kommet til Israel etter angrepene i Paris,» sa Asherian.

Etter angrepene på Charlie Hebdo og den jødiske koscher-butikken Hyper Casher, anmodet den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, europeiske jøder til å flytte til Israel. Netanyahus anmodning falt ikke i god jord hos den franske presidenten, Francois Hollande, som fortalte franske jøder at Frankrike var deres hjem.

Selv om Hollande anmodet jøder i Frankrike til å bli i landet har mer enn 1,000 jøder emigrert til Israel, og tusenvis kan følge etter.

Ifølge rapporten fra Globes vurderer franske jøder med feriehus i Israel en permanent endring av bosted. Noen selger til og med sine bedrifter i Frankrike som en forberedelse for å flytte til Israel. Et estimat viser at det er 5- 6,000 jøder som forbereder seg på å forlate landet. Dette antallet kommer i tillegg til tallene som viser at 7,000 jøder forlot Frankrike i 2014.

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på ICEJs påsketur for hele familien

- 100 års markering San Remo - 25 april

Mer

25-28 juni

Mer