Påsketuren 2019

Dette er den perfekte turen for deg som vil kombinere naturopplevelser med bibelhistorie og undervisning i Guds Ord. ICEJ påsketur 2019 passer for alle som liker å være ute i Guds frie natur!

Påsketuren 2019 - hva skal vi?

Det blir fotturer på Golan, i Judeafjellene og til et klippekloster i ørkenen. Vi bor på strandpromenaden i Netanya med panoramautsikt over Middelhavet og i en botanisk hage i ørkenen! Vi reiser til Samaria for å møte jødiske innbyggere og vi skal til vekkelsesmøte i Nasaret. I Jerusalem får  du prøve deg som arkeolog og du får spesialomvisning på Yad Vashem. Du får også med deg lysshow og bønnemøte  på gamlebyens murer, pluss mye mye mer…

Se program for detaljert info.
 

Dagsprogram for påsketuren 2019

TORSDAG 11. APRIL: Vi ankommer Tel Aviv på kvelden og blir busset til West hotell i Netanya. Dette hotellet har en flott beliggenhet på strandpromenaden og med en fantastisk panoramautsikt over Middelhavet. (se bildet)

FREDAG 12. APRIL: Vi hviler ut etter reisen med en dag i Netanya. Byen har en av Israels beste horisonter, uendelig med hav, strand og blå himmel. Kanskje en dag på stranden, eller bare slappe av ved hotellets basseng. Det blir møte med undervisning på kvelden. 

LØRDAG 13. APRIL:  Vi reiser til Galilea og starter dagen med båttur på Genesaretsjøen. Etter lunsj blir det fottur på Golan. Vi skal til «Nahal Jilabun» og der skal vi gå inn til en av de mektigste fossene i Israel. Det blir også mulighet å ta en dukkert i den vakre lagunen under fossen. Golan er fantastisk på denne årstiden, det er grønt og det er blomstring og er vi heldige får vi se både ørn, falk og gribb. Etter turen blir det middag og et herlig møte med en arabisk menighet i Nasaret. 

SØNDAG 14. APRIL: I dag reiser vi videre til vårt hotell i Jerusalem via Samaria, men først en god frokost og mulighet for et morgenbad. Ved lunsjtider reiser vi til Elon More i Samaria og her kan vi fordype oss i det gamle Israel. På Elon More ligger Sikem (Nablus) for våre føtter og her ser vi dalen hvor man mener hele israelfolket kom inn i landet, inn mot fjellene Ebal og Gerasim. Det blir litt mat og drikke og en kort bibeltime under den gamle eika. På ettermiddagen reiser vi videre til Jerusalem og vårt hotell som venter med middag. 

MANDAG 15. APRIL: I dag skal vi oppdage Jerusalem til fots. Vi går til Gravhagen og feirer nattverd. Deretter går vi videre gjennom Damaskusporten i Gamlebyen til Gravkirken og så blir det lunsj i det jødiske kvarter. Før fritid på egenhånd, tar vi med oss Vestmuren, Getsemane og Oljeberget. Møte på kvelden. 

TIRSDAG 16. APRIL: Vi starter dagen i Jerusalem Arkeologiske Park. Der skal vi treffe vår kunnskapsrike og inspirerende guide, som tar oss med inn i det virkelige Jerusalem på Jesu tid. Det er bare her i denne parken vi kan gå på de originale gatene og trappene hvor også Jesus og disiplene gikk. Men vi skal lenger tilbake, helt til Kong Josias tid og faktisk helt tilbake til Kong Salomo. Her i denne parken har arkeologene gjort noen av de aller viktigste funnene fra bibelsk tid, og omvisningen vil garantert gjøre Bibelen enda mer levende for oss alle! Fri resten av dagen. Lys-show i «Tower of David» på kvelden. 

ONSDAG 17. APRIL: I dag skal vi prøve oss som arkeologer! Vi besøker Sifting Project i Kedrondalen. I 13 år har de silt seg gjennom snart 450 lastebil-lass med grus og arkeologisk materiale fra Tempelhøyden. Vi skal gjøre vår lille skjerv og kanskje får vi storfangst på silebrettet:) Dette er like morsomt for barn som for voksne! Etter lunsj drar vi til Israels minnested for Holocaust, Yad Vashem. Der skal vi møte våre guider som er spesialister på Holocaust og antisemittisme. Vi returnerer til hotellet for middag. Møte på kvelden. 

TORSDAG 18. APRIL: Etter utsjekking reiser vi på ekspedisjon i judeaørkenen mellom Jeriko og Jerusalem. Da er vi i Døperen Johannes og profeten Elias sitt område, men også Jesus hadde sin 40 dager lange faste i dette ørkenområdet. Der skal vi bla besøke et gammel kloster, som er hugd ut i klippeveggen og som er i full funksjon den dag i dag. Etterpå reiser vi videre for å sjekke inn på vårt hotell i Ein Gedi, som ligger midt i en botanisk hage i ørkenen, med mer en 1000 planter, busker og trær, foruten steinbukker og fjellgrevlinger som vandrer fritt rundt på tomten.

FREDAG 19. APRIL: Første fottur går i en canyon langs elveleiet Wadi Arugot. Vi får med oss «Hidden Waterfall» og kanskje en forfriskende dukkert i den lille lagunen, før vi fortsetter helt inn til bassengene i enden av denne vakre og dyrerike Arugot canyonen/ dalen. Hit kommer både hjort og rovdyr for å drikke på kveldstid og noen ganger kan ulvene høres helt til vårt hotell i bakgrunnen. På tilbaketuren kan de som ønsker det gå den våte stien i selve elveleiet. På ettermiddagen er det fritid og man kan ta seg et bad i Dødehavet eller bare kose seg på kibbutzens vakre tomt og slappe av ved basseng eller i SPA-avdelingen. Det blir Langfredagsmøte på kvelden. 

LØRDAG 20. APRIL: På påsketurens siste dag går vi til «Davids kilde». Der kan de som ønsker det, ta en forfriskende dukkert før vi fortsetter til Sulamittkilden og 3700 år gamle ruiner. Etterpå fortsetter vi ned inn i selve Wadi David, som er full av kilder og fossefall, fugler, steinbukker og fjellgrevlinger. Her er det veldig mye spennende natur og dyreliv rundt oss på alle kanter. På ettermiddagen blir det tid til å bade i Dødehavet eller kose seg på hotellets SPA. Påskeaften og møte på kvelden. 

SØNDAG 21. APRIL: «Se, Herren lever...!» Frokost og utsjekking.

Le hitraot, Israel! Avreise til flyplassen.
 

Prisen omfatter flyreise, opphold i dobbeltrom med halvpensjon (frokost og middag), alle sightseeing-turer og inngangsbilletter, tips i Israel, og skandinavisktalende guide i bussen. Syke- og reiseforsikring er ikke medregnet. Passet må være gyldig i 6 mnd etter hjemreisedato. Vi tar forbehold om prisendringer grunnet valutakurser og forhold vi ikke er herre over.

Meld deg på turen ved å innbetale depositum på kr 3000,- (trekkes fra på sluttfakturaen) til: Konto: 6230 05 90190, ICEJ Pb. 33, 3167 Åsgårdstrand

Turen er under Reisegarantifondet. Teknisk arrangør er G-travel. G-travel

Pris på turen er 22.950 kr pr. person

Påsketuren 2019

Program og påmelding

Velkommen!

Program

ICEJs pastor- og lederkonferanse i Jerusalem

Informasjon og påmelding