Påsketuren 2018

Dette er den perfekt turen for deg som vil kombinere naturopplevelser med bibelhistorie og undervising i Guds Ord.

Eva og Erlend

Reiseleder på påsketuren er ICEJs forkynner, Eva Olsvold Sundar. Medreiseleder er ICEJs redaktør, Erlend Sundar.

Påsketuren 2017 på besøk hos fugleekspert i Eilat birding center

Vi skal gå majestetiske fotturer, bade i kildevann, besøke fuglereservat, bo på horseranch, bo i gamlebyen og bo i botanisk hage i ørkenen.

Ein Gede
ICEJ/Erlend Sundar, På fottur i fjellene over Ein Gedi

Vi skal delta på vekkelsesmøte i arabisk menighet og få med oss det siste fra bibelsk arkeologi i Jerusalem.

Turen er for folk i alle aldre og den passer godt for familer. Men krever at man er i form.Ta med godt fottøy, liten ryggsekk, sitteunderlag og kikkert.

Jesus gikk her
ICEJ/Erlend Sundar, på disse stenene på nedsiden av det gamle tempelet vet vi at Jesus og disiplene har gått.

 

Program for Påsketuren 2018

Avreise fra Gardermoen på kvelden. Vi ankommer Tel Aviv på natten og blir busset med tidlig frokost:) til vårt bosted på Vered Hagalil gjestefarm, som har en fantastisk beliggenhet med utsikt over Genesaretsjøen.

Etter noen rolige timer utover formiddagen, er det klart for båttur på Genesaret. Deretter kan de som ønsker det besøke Kapernaum eller bli med på en liten ridetur (du trenger ikke kunne ri) med panoramautsikt over Genesaretsjøen, eller kanskje du foretrekker å bare nyte stedet og naturen. Senere skal vi kose oss med en deilig middag på farmens kritikerroste restaurant. På kvelden blir det en kort samling over en åpen Bibel.

I dag skal vi bestige Arbel fjellet. Ruten regnes for en av de aller beste fotturene i det nordlige Israel. På veien opp passerer vi ruiene av en gammel fjellborg, en synagoge og mange huler hvor vi vet at jødene gjemte seg fra romerne for 2000 år siden. Vel oppe har vi utsikt til Syria i nord, hele Genesaretsjøen og deler av Jordan i Øst, og vi ser over mot Naftalifjellene i nordvest og Jordandalen i syd - Fantastisk!

Middag på restaurant Magdalena, og så videre til vekkelsesmøte i arabisk menighet i Nasaret.

Utsjekking og frokost.

Vi står tidlig opp for å besøke Hahula Naturreservat. Der skal vi ta en rundtur i det fuglerike og nydelige reservatet. Vi skal lære om hvorfor millioner av fugl mellomlander i akkurat Israel på sin lange ferd til og fra Afrika hvert år, og er vi heldige får vi se noen store flokker av stork, pelikaner, traner m.m. Etter lunsj går vi en tur langs den vakre Banjas-elven og nyter vårens blomstring og de mange herlige duftene fra urter og fruktrær langs den idyliske ruten.

Etter lunsj går ferden videre til Jerusalem og innkvartering på vårt hotell rett innenfor Gamlebyens murer. Her bor vi virkelig midt i smørøyet, med Vestmuren og Davidsbyen rett rundt hjørnet. Middag, og fritid på kvelden til å utforske litt på egenhånd.

Vi starter dagen med bibelundervisning på Sions tak! Deretter får vi med oss Øvre Sal, Kong Davids Grav og Vestmuren. Etter lunsj i Gamlebyen fortsetter vi til fots mot Getsemane og Oljeberget. Der henter bussen oss og tar oss videre til et besøk på ICEJs ambassade. På kvelden blir det show i Davids Tower.

Vi starter tidlig på morgen i Jerusalem arkeologiske park. Der skal vi treffe vår kunnskapsrike og inspirerende guide, som tar oss med inn i det virkelige Jerusalem på Jesus sin tid. Men vi skal også til Kong Jossias tid og faktisk helt tilbake til Kong Salomo. I denne parken er noen av de aller viktigste bibelske funnene gjort. Etterpå fortsetter vi til Davidsbyen for å høre og lære enda mer om de utrolige funnene som er gjort der og som garantert vil gjøre Bibelen enda mer levende for oss alle! Etter lunsj reiser vi med buss til

”Sifting Project” i Kedrondalen. Der skal vi møte verdens-ledende professor i bibelsk arkeologi. Han skal fortelle om de utrolige funnene som har blitt gjort i et søppelberg fra Tempelplassen. Vi returnerer til hotellet for middag og har samling på kvelden.

Vi starter morgenen med bønn på Jerusalems murer. Deretter skal vi på en liten vandring med en spesialist på de bibelske funnstedene inne i selve Gamlebyen. Etterpå reiser vi til et spennende funnsted i åskammen over Hinnom Valley.

Etter lunsj drar vi Israels minnested for Holocaust, Yad Vashem. Der skal vi bla møte dr. Sussana Kokkonen, som er spesialist på antisemittisme. Vi returnerer til hotellet for middag og fritid på kvelden.

Etter frokost og utsjekking reiser vi til Ein Avdat i Negevørkenen. Der skal vi gå en av Israels mest spektakulære fotturer. Med oss på turen har vi stedets guide, som er zoolog og ekspert på ørkenliv. Han forteller de mest utrolige historier fra området, om alt fra små innsekter til leoparder. Etterpå reiser vi videre for å sjekke inn på vårt hotell som ligger midt i en botanisk hage i ørkenen, med mer en 1000 planter, busker og trær, foruten Steinbukker, fjellgrevelinger og påfugler som vandrer fritt rundt på tomten. Samling over en åpen Bibel på kvelden.

Første fottur går i en canoyn langs elveleiet Wadi Arugot. Vi får med oss ”Hidden Waterfall” og kanskje en forfriskende dukkert i den lille lagunen, før vi fortsetter helt inn til bassengene i enden av denne vakre og dyrerike Arugot canyonen/dalen. Hit kommer både hjort og rovdyr for å drikke på kveldstid og noen ganger kan ulvene høres helt til vårt hotell i bakgrunnen. På tilbaketuren kan de som ønsker det gå den våte stien i selve elveleiet. På ettermiddagen er det fritid og man kan ta seg et bad i Dødehavet eller bare kose seg på kibbutsens vakre tomt og slappe av ved bassenget eller i SPA-avdelingen. 

På kvelden, Skjærtorsdagssamling og nattverd over en åpen Bibel.

På påsketurens siste dag skal vi gå en fantastisk fottur langs ”Tsaffit trail”, hvor vi går i overkant av hele Wadi David. Vi skal fortsette helt inn til den såkalte ”Tørre Canyon” og får med oss ”Davids vindu” før vi fortsetter på sydsiden til ”Davids kilde”.

Der kan de som ønsker det ta en forfriskende dukkert før vi fortsetter til Sulamittkilden og 3700 år gamle ruiner. Etterpå fortsetter vi ned inn i selve Wadi David, som er full av kilder og fossefall, fugler, steinbukker og fjellgrevlinger. Her er det veldig mye spennende natur og dyreliv rundt oss på alle kanter.

På ettermiddagen blir det tid til å bade i Dødehavet eller kose seg på hotellets SPA. Langfredag og samling over en åpen Bibel på kvelden.

Tidlig samling med morgensang og takkebønn: ”Se, Herren lever…!”

Frokost og utsjekking. Vi sier, le hitraot Israel! Avreise til flyplassen.

Prisen omfatter flyreise, opphold i dobbeltrom med halvpensjon (frokost og middag), alle sightseeing-turer og inngangsbilletter, tips i Israel, og skandinavisktalende guide i bussen. Syke- og reiseforsikring er ikke medregnet. Passet må være gyldig i 6 mnd etter hjemreisedato. Vi tar forbehold om prisendringer grunnet valutakurser og forhold vi ikke er herre over.

21500 kr

Løvhyttefesten 2019 Hovedtur

Program og påmelding

Løvhyttefesten 2019 Ungdomstur

Program og påmelding

Sommerstevnet 2019

Program og informasjon