IKAJs påsketur til Israel våren 2020

Hånd i hånd med Bibelen og landet

Den perfekte Israelturen for deg som vil kombinere naturopplevelser med bibelhistorie og undervisning i Guds Ord. Spennende fotturer og oppdagelsesferder for hele familien!

 

Reiseledere på påsketuren

Eva Olsvold Sundar og Erlend SundarReiseledere på påsketuren 2020 er IKAJs forkynner, Eva Olsvold Sundar, og IKAJs nettredaktør, Erlend Sundar.

Program for påsketuren 2020

Vi ankommer Tel Aviv på ettermiddagen og blir busset til vårt hotell i Tiberias. Hotellet har en fantastisk beliggenhet ved Genesaretsjøen og ligger bokstavelig talt i vannkanten. Alle rommene har balkong mot sjøen og hagen, så her våkner du til sjøskvulp og fuglesang hver morgen. Vi sjekker inn, spiser en deilig middag og etter en kort samling tar vi en tidlig kveld.

Vi skal ha en rolig sabbatsformiddag og starter dagen med en lang og avslappende båttur på vakre Genesaretsjøen. Båten henter oss på hotellets brygge, og om bord blir det tid til å bare nyte, spise lunsj, dele Guds Ord, og så skal vi seile nær kjerneområdene for Jesus sitt virke; med blant annet Kapernaum og Tabgha. Etter båtturen blir det tid til et deilig bad før middag og deretter avreise til Nasaret. Der skal vi besøke en arabisk menighet og delta på deres kveldsmøte.

Etter frokost reiser vi til Golan for å gå fottur i vakre omgivelser.
Det er vår, og israelsk natur viser seg fra sin aller beste side. Vi skal gå inn til Israels nest største fossefall, som er en av Israels ti på topp turer og du kan forvente deg en fantastisk naturopplevelse. Vi legger opp til to forskjellige ruter, en kort på enkel sti, og en mer krevende, men begge rutene er i bratt terreng.
Når vi kommer inn til fossen er det mulig å ta seg et forfriskende bad under det 40 meter høye vannfallet. Etter gåturen skal vi gjøre oss kjent med grenseområdene mot Libanon. Vi skal besøke en kibbutz i Naftalifjellene som ligger på selve grensen til Libanon. Der skal vi spise lunsj og hører spennende historier om kibbutzens liv og historie. Fri på kvelden.

I dag skal vi opp på toppen av Mount Arbel og få med oss det som kanskje er Galileas beste utsiktpunkt! Vi lar bussen reise ned igjen alene, og så tar vi bena fatt og får med oss den spektakulære nedstigningen mot Migdal. På veien ned passerer vi gamle ruiner og huler hvor jødene gjemte seg under de romersk-jødiske krigene mellom år 66 og 135 e.Kr.  Vi spiser lunsj i Magdala og koser oss på den vakre tomten, hvor de som vil, kan få med seg en kort omvisning. Vi returnerer til hotellet i god tid før middag. Det blir valgfri bibeltime på kvelden.

Etter frokost og utsjekking reiser vi til Samaria og til Elon More hvor Gud åpenbarte seg for Abraham første gang inne i landet. Der skal vi ha omvisning, andakt og lunsj under «Eika», før vi reiser videre til Jerusalem. Ved ankomst tar vi et stopp på Oljeberget og får med oss den aller beste utsikten over Jerusalem.  Deretter reiser vi videre til vårt hotell, som ligger like ved den gamle jernbanen i Jerusalem. I dette området er det mye liv og gøy for familier på kveldene og det er heller ikke langt å gå til den kjente «German Colony».
Middag på hotellet og fri på kvelden.

Vi starter dagen i Jerusalems hjerte, på Holocaust-senteret Yad Vashem.
Her får du omvisning av senterets egne spesialister og vi bruker tiden her frem til lunsj. Etter lunsj på Yad Vashem reiser vi til Gravhagen og har nattverd og samling. Deretter reiser vi til «Klagemuren» og derifra blir det fri og mulighet for å oppdage Jerusalem på egenhånd. Middag og valgfri bibeltime på hotellet om kvelden.

Etter frokost reiser vi til «Sifting Project» i Kedrondalen. Der skal vi være arkeologer for en dag. Vi får utlevert bøtter, siler og vannslanger og så begynner skattejakten! Dette er like moro uansett alder og vi tørr nesten garantere suksess!
Vi spiser lunsj med utsikt mot Oljeberget, og fortsetter til Jerusalem Arkeologiske park etter lunsj. Det er bare her i denne parken vi kan gå på de originale gater og trapper hvor også Jesus og disiplene gikk. I denne parken har arkeologene gjort noen av de aller viktigste funnene som bekrefter bibelske tekster i både GT og NT. Denne utrolige plassen vil garantert gjøre Bibelen enda mer levende for oss alle! Fri resten av dagen.

I dag skal arkeologiens bibelske fakta på bordet. Vi reiser til Israel Museum og får med oss noen av de mest interessante bibelske funnene som er gjort i Jerusalem. Disse gjenstandene er som tatt ut av Bibelen, og i møte med disse utrolige skattene må til og med den største skeptikeren tie stille. Museet har også en kjempestor modell av Jerusalem på Jesu tid, og her kan vi bla se hele tempelområdet og hvordan byen lå i tilknytning til helligdommen. Etterpå reiser vi og spiser lunsj i den arabiske landsbyen Abu Gosh og der får vi høre om dette stedets helt spesielle historie. Like i nærheten ligger det bortgjemte Emmaus fra bibelsk tid og vi drar oppom nonnene som bor der og gjør oss litt kjent med dette spennende stedet. Deretter returnerer vi til Hotellet og har fritid frem til frivillig bibeltime på kvelden.

Etter frokost og utsjekking reiser vi videre til Dødehavet og Kalia Kibbutz. På veien dit, drar vi innom det vakre 1500 år gamle klippeklosteret St. George mellom Jerusalem og Jeriko. Vi møter Beduiner som mer enn gjerne gir deg eseltaxi på den vakre veien innover i fjellene mot klosteret. Gåturen er ikke lang, men den er særdeles vakker. Vel fremme serverer munkene te, nøtter og tørket frukt som belønning. Etter lunsj tar vi med oss Nahal Og, som er en fantastisk tur i det samme området. Nahal Og er en kort og delvis veldig bratt tur, men flott tilrettelagt. De som ikke ønsker å gå den, vil få et alternativ. Vi sjekker inn på Kibbutzen til middagstid og har fritid på kvelden.

Første fottur i Ein Gedi går i en canyon langs elveleiet Wadi Arugot. Vi passerer «Hidden Waterfall» og fortsetter helt inn til bassengene i enden av denne vakre og dyrerike Arugotdalen. Her er det fantastisk å bade. Friskt og deilig temperert vann strømmer ut av fjellet og danner en vakker lagune innerst i dalen. Hit kommer både hjort og rovdyr for å drikke på kveldstid. På tilbaketuren kan de som ønsker det gå den våte stien i selve elveleiet. På ettermiddagen er det fritid og man kan ta seg et bad i Dødehavet eller bare kose seg på kibbutzens vakre tomt og slappe av ved bassenget. Det blir valgfri bibeltime og avslutning på kvelden.

Vi sier Le Hitraot Israel. Utsjekking og reise til Ben Gurion.

 

Prisen omfatter flyreise, opphold i dobbeltrom med halvpensjon (frokost og middag), alle sightseeing turer og inngangsbilletter, tips i Israel og skandinavisktalende guide i bussen. Syke- og reiseforsikring er ikke medregnet. Passet må være gyldig i 6 mnd. etter hjemreisedato. Vi tar forbehold om prisendringer grunnet valutakurser og forhold vi ikke er herre over. Endringer i programmet kan finne sted.

Tekninsk arrangør er Tabor Travel, en del av Teico Group AS

Reisegarantifondet

22.800 kr

Velkommen til IKAJs påsketur 2020

Bli med på påsketur for hele familien

ICEJ: Undervisning, Aliyah, sosialt arbeid, Israel i krise, taler Israels sak.

Bli støttepartner du også!

IKAJ har levert 78 bomberom til utsatte israelere. Vi gjør hverdagen tryggere!

Stå sammen med oss for Israel - bli medlem!