IKAJs påsketur til Israel våren 2020

Hånd i hånd med Bibelen og landet

Den perfekte Israelturen for deg som vil kombinere naturopplevelser med bibelhistorie og undervisning i Guds Ord, spennende fotturer og oppdagelsesferder for hele familien!

 

Velkommen med på IKAJs påsketur 2020

Eva Olsvold Sundar og Erlend SundarReiseledere på påsketuren 2020 er IKAJs forkynner, Eva Olsvold Sundar, og IKAJs nettredaktør, Erlend Sundar.

Program for påsketuren 2020

Vi ankommer Tel Aviv og blir busset til vårt hotell like utenfor Tiberias. 
Hotellet har en fantastisk beliggenhet ved Genesaretsjøen og ligger bokstavelig talt i vannkanten. Alle rommene har balkong mot sjøen og hagen, så her våkner du til sjøskvulp og fuglesang hver morgen. Vi sjekker inn, spiser en deilig middag/kveldsmat og etter en kort samling tar vi en tidlig kveld.

Vi skal ha en rolig sabbatsformiddag og starter dagen med en lang og avslappende båttur på vakre Genesaretsjøen. Båten henter oss på hotellets brygge, og om bord blir det tid til å bare nyte, spise lunsj, dele Guds Ord, og så skal vi seile nær kjerneområdene for Jesus sitt virke. Etter båtturen blir det tid til et deilig bad, eller litt shopping i Tiberias før middag. Det blir valgfri bibeltime på kvelden.

I dag skal vi opp på toppen av Mount Arbel og få med oss det som kanskje er Galileas beste utsiktpunkt! Vi lar bussen reise ned igjen alene, og så tar vi bena fatt og får med oss den spektakulære nedstigningen mot Migdal. På veien ned passerer vi gamle ruiner og huler hvor jødene gjemte seg under de romersk-jødiske krigene mellom år 66 og 135 e.Kr.  Vi returnerer til hotellet for en tidlig lunsj/middag og deretter blir det avreise til Nasaret. Der skal vi besøke en arabisk menighet og delta på deres kveldsmøte.

Etter frokost reiser vi til Golan for å gå fottur i vakre omgivelser.
Det er vår, og israelsk natur viser seg fra sin aller beste side. Vi skal gå inn til Israels nest største fossefall, som er en av Israels ti på topp turer og du kan forvente deg en fantastisk naturopplevelse. Når vi kommer inn til fossen er det mulig å ta seg et forfriskende bad under det 40 meter høye vannfallet. Etter lunsj skal vi besøke 1 av 30 synagoger som har blitt funnet på Golan. Det er Ein Keshatot synagogen fra år 100 e.Kr. som også er en av de største. Før vi returnerer til hotellet drar vi innom Olea Essence i Qatsrin og lar damene få slå seg litt løs;)

Foto: Inbar Shlomit

I dag blir det tidlig avreise til et fuglereservat litt nord for Tiberias. To ganger i året mellomlander mer enn en halv milliard fugl på vei mellom Europa og Afrika i dette området. Etter fuglebesøket skal vi gjøre oss kjent med grenseområdene mot Libanon. Vi skal besøke en kibbutz i Naftalifjellene som ligger på selve grensen til Libanon. Der skal vi spise lunsj og høre spennende historier om kibbutzens liv og historie. Etterpå skal vi gå en kort fottur i det samme området. Vi skal til Nahal Ayun reservatet og vi går inn til de fire fossene.  Det blir valgfri bibeltime på kvelden.

Etter frokost og utsjekking reiser vi til Samaria og til Elon More hvor Gud åpenbarte seg for Abraham første gang inne i landet. Der skal vi ha omvisning, andakt og lunsj under «Eika», før vi reiser videre til Jerusalem. Ved ankomst tar vi et stopp på Oljeberget og får med oss den aller beste utsikten over Jerusalem.  Deretter reiser vi videre til vårt hotell, som ligger like ved den gamle jernbanen i Jerusalem. I dette området er det mye liv og gøy for familier på kveldene og det er heller ikke langt å gå til den kjente «German Colony».
Middag på hotellet og fri på kvelden.

Vi starter dagen i Jerusalems hjerte, på Holocaust-senteret Yad Vashem.
Her får du omvisning av senterets egne spesialister og vi bruker tiden her frem til lunsj. Etter lunsj på Yad Vashem reiser vi til Gravhagen og har nattverd og samling. Deretter reiser vi til «Klagemuren» og derifra blir det fri og mulighet for å oppdage Jerusalem på egenhånd. Middag og fri på kvelden.

Etter frokost reiser vi til «Sifting Project» i Kedrondalen. Der skal vi være arkeologer for en dag. Vi får utlevert bøtter, siler og vannslanger og så begynner skattejakten! Dette er like moro uansett alder og vi tørr nesten garantere suksess!
Vi spiser lunsj med utsikt mot Oljeberget, og fortsetter til Jerusalem Arkeologiske park etter lunsj. Det er bare her i denne parken vi kan gå på  originale gater og trapper hvor også Jesus og disiplene gikk. I denne parken har arkeologene gjort noen av de aller viktigste funnene som bekrefter bibelske tekster i både GT og NT. Denne utrolige plassen vil garantert gjøre Bibelen enda mer levende for oss alle! Valgfri bibeltime på kvelden.

Etter tidlig frokost og utsjekking reiser vi til Israel Museum. I dag skal arkeologiens bibelske fakta på bordet. Vi skal få med oss noen av de mest interessante bibelske funnene som er gjort i Jerusalem. Disse gjenstandene er som tatt ut av Bibelen, og i møte med disse utrolige skattene må til og med den største skeptikeren tie stille. Etter Israel Museum spiser vi lunsj i den arabiske landsbyen Abu Gosh. Der får vi høre om dette stedets helt spesielle historie. Like i nærheten ligger det bortgjemte Emmaus fra bibelsk tid. Vi drar oppom nonnene som bor der og gjør oss litt kjent med stedet, før vi reiser videre til Dødehavet og Kibbutz Kalia.

Etter frokost reiser vi til Wadi Quelt mellom Jerusalem og Jeriko. Her møter vi beduiner som mer enn gjerne gir deg eseltaxi på den vakre veien innover i fjellene mot St Georg klosteret. Gåturen er ikke lang, men den er særdeles vakker. Vel fremme serverer munkene te, nøtter og tørket frukt som belønning. Etter lunsj tar vi med oss Nahal Og, som er en fantastisk tur i det samme området. Nahal Og er en kort og delvis veldig bratt tur, men flott tilrettelagt. De som ikke ønsker å gå den, vil få et alternativ. Hvis vi får tid tar vi med oss Qumran og Dødehavsrullene før retur til Kibbutzen og middag.

På 1. Påskedag blir det fottur i Ein Gedi. Turen går i en canyon langs elveleiet Wadi Arugot. Vi passerer «Hidden Waterfall» og fortsetter helt inn til bassengene i enden av denne vakre og dyrerike Arugotdalen. Her er det fantastisk å bade. Friskt og deilig temperert vann strømmer ut av fjellet og danner en vakker lagune innerst i dalen. Hit kommer både hjort og rovdyr for å drikke på kveldstid. På tilbaketuren kan de som ønsker det gå den våte stien i selve elveleiet. På ettermiddagen er det fritid og man kan ta seg et bad i Dødehavet før middag eller bare kose seg på kibbutzens vakre tomt. Vi feirer 1. påskedag og har avslutningsmøte på kvelden.

Vi sier Le Hitraot Israel. Utsjekking og reise til Ben Gurion.

 

Prisen omfatter flyreise, opphold i dobbeltrom med halvpensjon (frokost og middag), alle sightseeing turer og inngangsbilletter, tips i Israel og skandinavisktalende guide i bussen. Syke- og reiseforsikring er ikke medregnet. Passet må være gyldig i 6 mnd. etter hjemreisedato. Vi tar forbehold om prisendringer grunnet valutakurser og forhold vi ikke er herre over. Endringer i programmet kan finne sted.

Flytider:

Oslo - Tel Aviv: Avreise kl.1045 Ankomst kl. 2015 

Tel Aviv - Oslo: Avreise kl. 1125 Ankomst kl. 1855

Tekninsk arrangør er Tabor Travel, en del av Teico Group AS

Reisegarantifondet

Pris 24.300 kr
Adresse

IKAJ mobiliserer

MER

Konferansen blir online

Mer

29. Sept – 7.okt

Påmelding